Zoekvensters

In Yesplan zijn er twee soorten zoekvensters: het algemene zoekvenster en de zoekvensters voor specifieke elementen (evenementen, resources, contacten en taken).

In elk van de zoekvensters kan je in het zoekveld bovenaan een zoekopdracht invoeren. De lijst van resultaten die getoond worden in het zoekvenster zal dan beperkt worden tot deze die overeenkomen met de zoekopdracht. In een specifiek zoekvenster zijn de resultaten bovendien beperkt tot de eigen soort. Zo kunnen in het zoekvenster voor contacten geen evenementen opgevraagd worden. Verder kunnen de zoekresultaten ook gefilterd worden zodat enkel gezocht wordt binnen de elementen die tot je eigen team behoren.

Specifieke zoekvensters worden opgeroepen door te klikken op het menu-item “Zoek…” van de navigatiemenu-items “Evenementen”, “Resources”, “Contacten” of “Taken”.

In het algemene zoekvenster kan je zoeken doorheen alle elementen, ongeacht hun soort. Dit zoekvenster wordt opgeroepen door te klikken op het navigatiemenu-item “Zoeken”.

In de zoekvensters kan je ook een zoekopdracht bewaren voor hergebruik. Dit doe je door “Bewaarde zoekopdrachten” aan te klikken en vervolgens een zoekopdracht aan te maken (“Voeg zoekopdracht toe”), of een bestaande te kiezen. De geselecteerde zoekopdracht wordt meteen uitgevoerd. Je kan de bewaarde zoekopdrachten ook aanpassen via de “Wijzigen” knop.

Opmerking

De resultaten en de CSV-export ervan bevatten enkel waarden van systeemvelden en customdatavelden die je mag bekijken. Zie Zichtbaarheid van custom data en Uitdelen van rechten voor meer informatie.