Inleiding§

Je begint aan je traject om Yesplan te leren gebruiken en zelf ook in te richten. Daar horen ook online vergaderingen met onze Accountmanagers bij. In dit document leggen we uit hoe je zo’n online vergadering start en geven we tips om alles vlot te laten verlopen.

Op die manier kan je de beschikbare tijd optimaal benutten.

Zoom downloaden en installeren§

Voor online vergaderingen gebruikt Yesplan Zoom (https://www.zoom.us), een app voor videoconferenties die je ook toelaat om je scherm te delen. Het downloaden en installeren van Zoom verloopt als volgt:

Tip

Je organisatie heeft mogelijk specifieke IT-voorschriften. Het is mogelijk dat je een medewerker nodig hebt van de IT-afdeling om Zoom te installeren. Sowieso is het geen slecht idee om je IT-afdeling op de hoogte te brengen over het gebruik van Zoom.

Je computer instellen§

Audio§

Zoom biedt twee mogelijkheden om de audio van de vergadering te volgen. Je kan bij de start van de vergadering aangeven welke optie je verkiest.

  1. Via de telefoon: kies het nummer en voer de toegangscode in. Die zijn te vinden zijn in de uitnodiging voor de vergadering.
  2. Computer audio: gebruik de microfoon en luidsprekers van je computer of laptop. Eenmaal verbonden met de Zoom-vergadering kan je configureren welk apparaat je wilt gebruiken door te klikken op de pijl naast het microfoonpictogram.

Tip

Je vindt heel wat betaalbare microfoons en camera’s met USB-aansluiting. Deze zijn makkelijk aan te sluiten en vereisen geen extra installatie van software.

Video§

Gezichtsuitdrukkingen zijn een belangrijk element in verbale communicatie. Uit ervaring weten we dat video en een camera daarom een onmisbaar onderdeel zijn van de vergadering. Ze zorgen ervoor dat alle deelnemers elkaar kunnen zien en dat de Accountmanager zich kan baseren op de reacties van mensen om te weten of iedereen de uitleg goed begrijpt.

Eenmaal verbonden met de Zoom-vergadering kan je configureren welk apparaat je wilt gebruiken door te klikken op de pijl naast het videopictogram.

Tip

Je vindt heel wat betaalbare microfoons en camera’s met USB-aansluiting. Deze zijn makkelijk aan te sluiten en vereisen geen extra installatie van software.

Tips§

Andere programma’s§

Geschikte ruimte§

Duur§