Demo van de nieuwe features§

Dataviews§

Met de gloednieuwe dataviews maak je je eigen overzichten op maat!

Een dataview is een ‘rapport’ waarin je gericht gegevens over evenementen, resources of contacten opvraagt en ze vervolgens organiseert in een tabel. Zo kan je bijvoorbeeld een lijst maken van alle evenementen in een bepaalde periode met hun naam, datum, locatie, aanvangsuur, enzovoort. Dataviews zijn echter ook flexibel, want je bepaalt zelf:

Bovendien kan je dataviews exporteren als Excel-bestanden.

Je leest er alles over in de dataviews handleiding.

Evenementen verplaatsen van datum of locatie§

Evenementen eenvoudig en snel verplaatsen van datum of locatie kan voortaan ook zonder het evenement te moeten verslepen in de kalender. In het detailvenster of het infovenster van het evenement kan je de datum en de locatie voortaan gewoon aanpassen, wat vooral handig is om een evenement ver in de tijd te verplaatsen.

In de kalender kan je ook gebruik maken van de “Verplaats”-actie uit het contextmenu om snel de datum of de locatie aan te passen in het detailvenster.

Merk ook op dat de “Knip”-actie verwijderd werd uit het contextmenu; je kan exact hetzelfde bereiken door eerst een evenement te kopiëren en te plakken, en het origineel vervolgens te verwijderen. Maar, hou er rekening mee dat een kopie van een evenement nog steeds bepaalde gegevens niet zal bevatten, zoals de gegevens van integraties die uniek gekoppeld zijn aan één evenement (bij ticketintegraties, bijvoorbeeld) of de gegevens die op de evenementgroep werden ingevuld (als de kopie niet geplakt wordt in diezelfde groep).

Bescherming datumdecoraties§

Voortaan kunnen datumdecoraties in de kalender enkel gewijzigd worden door beheerders. Indien je deze bescherming niet wenst, dan kan dit aangepast worden bij de systeemvoorkeuren zodat alle gebruikers datumdecoraties kunnen wijzigen.

Extern toegankelijke bestanden§

Bijlagen en andere bestanden in Yesplan zijn per standaard enkel toegankelijk voor mensen met een gebruikersnaam en wachtwoord voor Yesplan. Bestanden kunnen voortaan echter ook extern toegankelijk gemaakt worden. Dit wil zeggen dat iedereen die beschikt over de link naar het bestand, het bestand kan openen zonder zich eerst te hoeven aanmelden in Yesplan.

Voor beheerders is er een centraal overzicht toegevoegd van alle extern toegankelijke bestanden, met de mogelijkheid om de externe toegankelijkheid per bestand terug uit te schakelen indien gewenst.

Diverse verbeteringen§

Algemeen§

Beheer§

API en integraties§