Overzicht

De boomweergave is een venster waarin je de evenementenstructuren kan zien in de vorm van een boomstructuur (denk aan een stamboom). De boomweergave is voornamelijk geschikt om, op een visueel overzichtelijke manier, evenementen te groeperen en evenementenstructuren aan te passen.

Tip

Voor een definitie van de verschillende concepten rond evenementen kan je terecht in de sectie Concepten van het hoofdstuk over evenementen.

Een evenementgroep maakt één geheel van afzonderlijke evenementen. Je kan verschillende evenementgroepen op hun beurt weer groeperen in andere evenementgroepen. Je kan evenementgroepen op die manier uitbouwen tot uitgebreide constructies, de evenementenstructuren. Dit is vooral handig voor het structureren van grotere evenementen.

Het groeperen van evenementen heeft verschillende voordelen:

  • Je kan de details van een evenement invullen op de verschillende niveaus:
    • De gedeelde zaken vul je in op de evenementgroep (bijvoorbeeld het ‘Shakespeare Festival’) of productie (bijvoorbeeld alle voorstellingen van de reeks ‘Hamlet Production’).
    • De specifieke zaken vul je in op het evenement (bijvoorbeeld die ene voorstelling ‘Hamlet’).
  • Je kan de structuur gebruiken om resources of tijdschema’s in één keer toe te kennen aan alle onderliggende evenementen, bijvoorbeeld aan alle voorstellingen van de reeks ‘Hamlet Production’.
  • Je kan overzichten en rapporten maken van de totale evenementgroep, bijvoorbeeld een rapport van alle tijdschema’s van het ‘Shakespeare Festival’.

Online leren

Ben je een nieuwe gebruiker van Yesplan? Neem dan zeker een kijkje op ons platform voor online leren (NL/EN).