Ga naar inhoud

Gebruikersinstellingen

Je kan je persoonlijke voorkeuren instellen voor bepaalde aspecten van Yesplan. Navigeer daarvoor in het navigatiemenu naar het item met je naam en klik op “Gebruikersinstellingen”.

De gebruikersinstellingen zijn verdeeld in categorieën, die je kan bereiken via tabbladen:

  • Gebruikersprofiel: wijzig je naam, e-mailadres, gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Gebruikersvoorkeuren: stel voorkeuren in die enkel voor jou gelden.
  • Updates: bepaal welke elementen in Yesplan je volgt en stel regels in om op de hoogte te blijven.
  • API-sleutels: voeg API-sleutels toe of verwijder ze.

Hieronder geven we een overzicht van de mogelijkheden in elke categorie.

Gebruikersprofiel§

Onder dit tabblad verander je je naam, e-mailadres, gebruikersnaam en wachtwoord.

  • Naam: bepaalt hoe je verschijnt in Yesplan, bijvoorbeeld in de historiek van updates aan evenementen, het toewijzen van rechten op elementen, in het menu-item voor de gebruiker in het navigatiemenu enz.
  • E-mail: wordt gebruikt voor het versturen van meldingen, zoals je nieuwe roosters of updates. Je kan je e-mailadres ook gebruiken om je aan te melden.
  • Gebruikersnaam: wordt gebruikt om je aan te melden en moet uniek zijn.
  • Wachtwoord: het wachtwoord om je aan te melden. Yesplan aanvaardt het wachtwoord enkel als het sterk genoeg is. Als je toch een zwak wachtwoord invult, krijg je tips om de sterkte ervan te verhogen.

Opmerking

Yesplan bepaalt de wachtwoordsterkte aan de hand van de tool “zxcvbn”:

Je kan je naam en e-mailadres wijzigen door de invulvelden aan te passen. Klik op “Gebruikersnaam en wachtwoord aanpassen” om je gebruikersnaam en wachtwoord te veranderen.

Let op

  • Je naam is niet hetzelfde als je gebruikersnaam. Die laatste moet uniek zijn in Yesplan.
  • Je kan je aanmelden met je e-mailadres of gebruikersnaam, in combinatie met het wachtwoord.
  • Als je geen e-mailadres hebt opgegeven, zal je er vanzelfsprekend niet mee kunnen inloggen en ook geen e-mails ontvangen van Yesplan.
  • Als je e-mailadres toegewezen is aan meerdere gebruikers (en dus niet uniek aan jou verbonden is), zal je er niet mee kunnen aanmelden. Je zal op het inlogscherm bovendien je wachtwoord enkel kunnen resetten door je gebruikersnaam in te geven.

Gebruikersvoorkeuren§

Onder het tabblad “Gebruikersvoorkeuren” vind je een aantal opties om het werken met Yesplan naar je persoonlijke voorkeur in te stellen.

Let op

Om deze voorkeuren door te voeren moet je onderaan op “Bewaar” klikken.

  • Standaard profiel voor evenementen: dit profiel wordt automatisch toegekend aan nieuwe evenementen die je aanmaakt. De standaardwaarde wordt bepaald door de beheerder in de systeeminstellingen voor profielen.
  • Gebruik verplaatste dagtijd in de invoerdiensten voor tijdschema’s: in Yesplan is het mogelijk om een dag niet om middernacht te laten starten, maar op een uur naar keuze. Met deze optie bepaal je of Yesplan rekening houdt met deze verplaatste daglijn als je tijdstippen toevoegt aan evenementen. De standaardwaarde is “Ja”.
  • Open kalender steeds op: bepaalt op welke datum Yesplan de evenementenkalender opent: “vandaag” of “laatst gebruikte werkdatum”. Als je bijvoorbeeld het volgende seizoen aan het plannen bent, kan het handig zijn om Yesplan te openen op de laatste periode waarin je gewerkt hebt. De standaardwaarde is “vandaag”.
  • Aantal weken die getoond worden bij het openen van de kalender: bepaalt hoeveel weken automatisch getoond worden bij het openen van de evenementenkalender. Als je een groot scherm hebt, kan het handig zijn om dit aantal te verhogen. Je moet een waarde kiezen tussen 2 en 4, en de standaardwaarde is “2”.
  • Aantal weken die getoond worden in de read-only-kalender: bepaalt hoeveel weken zichtbaar zijn in de read-only kalender. De standaardwaarde is “52”.
  • Tijdstip waar de dagweergave van de Teamplanner naartoe scrolt bij het openen: bepaalt op welk uur de dagweergave van de Teamplanner opent. Je kan dit veranderen als je bijvoorbeeld medewerkers vooral ‘s avonds moet inroosteren. Je moet een waarde kiezen tussen 0 en 22, en de standaardwaarde is “7”.
  • Ontvang roostermeldingen via e-mail: vanuit de Teamplanner kunnen de roosters van medewerkers gepubliceerd worden. Met deze instelling bepaal je of je e-mails wenst te ontvangen over deze roosters of niet. Om e-mails te ontvangen, moet je vanzelfsprekend een e-mailadres ingevuld hebben in je gebruikersprofiel. De standaardwaarde is “Ja”.
  • Open infovenster van het evenement steeds op tabblad: bepaalt welk tabblad geopend wordt als je het infovenster voor evenementen opent. Je ziet enkel de tabbladen die zichtbaar zijn voor jou. Heb je in het verleden een tabblad gekozen waar je nu geen toegang meer toe hebt? Dan verschijnt een verbodsteken in en naast de keuzelijst. De standaardwaarde is “Info”.

Updates§

In dit tabblad beheer je de elementen die je volgt en stel je regels in voor updates. Zie Updates voor meer informatie.

API-Sleutels§

In dit tabblad beheer je de API-sleutels die gekoppeld zijn aan je gebruikersprofiel. Deze sleutels worden gebruikt om toegang te verlenen tot de API van je installatie.

Let op

Deze API-sleutels zijn eigenlijk wachtwoorden: elke persoon met zo’n sleutel heeft toegang tot Yesplan via de API. Daarom raden we aan om:

  • Deze API-sleutels even omzichtig te behandelen als wachtwoorden.
  • Ze niet te delen met anderen.
  • Een API-sleutel te verwijderen als je vermoedt dat die gelekt is.
  • Goed na te denken voor je een API-sleutel verwijdert: als die gebruikt wordt voor een integratie, dan zal de integratie niet meer correct functioneren. Maak in dat geval meteen een nieuwe API-sleutel aan voor de integratie in kwestie en bezorg de nieuwe sleutel aan de beheerder van de integratie.

Je kan:

  • API-sleutels verwijderen door te klikken op “Verwijder sleutel”
  • API-sleutels toevoegen door te klikken op “Voeg toe”.

Opmerking

Yesplan maakt automatisch een API-sleutel aan voor de iCalender links van resources. Deze sleutel krijgt dan de client “calendarapp”.

Als je deze API-sleutel voor de iCalender links van resources verwijdert, zal Yesplan hem automatisch opnieuw aanmaken van zodra je het infovenster van een resource opent.