Ga naar inhoud

Yesplan 1.11, nov 2013

Verbeterd beheer van labels§

We hebben het beheren van suggestielijsten verbeterd en uitgebreid. Vanaf deze versie kan je de suggestielijsten en alle gebruikte labels beheren. Bovendien kan je voorkomen dat men bij gebruik zelf nieuwe labels kan toevoegen. Deze verbeteringen zijn van toepassing op evenementlabels, schedule beschrijvingen, kostsetnamen en contactlabels.

Een overzicht van de verbeteringen:

  • Een bestaand label kan je hernoemen zodat dit automatisch overal in Yesplan verandert. Zo kan je bijvoorbeeld een schrijffout van een label in één keer corrigeren voor alle bestaande gebruiken ervan.
  • Je kan reeds gebruikte labels nu ook verbergen zodat ze niet langer verschijnen in de suggestielijst. De verborgen labels kan je nog steeds oproepen zodat je ze terug zichtbaar kan maken.
  • Je kan labels toevoegen aan de lijst van voorgedefinieerde suggesties. Je kan labels ook verplaatsen tussen de lijst van voorgedefinieerde suggesties en de lijst voor vrije invoer.

Ter herinnering: de voorgedefinieerde suggesties verschijnen nog voordat de gebruiker iets heeft ingetikt in het invoerveld.

  • Als een label nergens meer in gebruik is, én niet in de voorgedefinieerde lijst voorkomt, wordt het automatisch verwijderd.
  • Door de optie “Sta vrije invoer toe” op “Nee” te zetten, zullen gebruikers zelf geen nieuwe labels kunnen invoeren. Ze zullen dan een label moeten kiezen uit de getoonde lijst.

Tip

Indien je bovendien de keuze wilt beperken tot enkel de labels uit de voorgedefinieerde suggesties, kan je alle labels in de lijst voor vrije invoer snel verbergen door “Alles verbergen” aan te klikken.

Opsplitsing btw-totalen§

In de “Kost Info” tab van de Evenement Inspector verschijnen de btw-totalen per btw-tarief. Ook in rapporten en de API zijn deze opgesplitste totalen vanaf nu beschikbaar.

Kopiëren van resourceboekingen§

In de Evenement Inspector kan je nu één of meerdere individuele resource boekingen selecteren en deze vervolgens kopiëren naar andere evenementen. Voorheen kon je enkel alle resource boekingen tegelijk kopiëren.

Kopiëren (en plakken) doe je nu via het rechtermuisknopmenu.

Opmerking

Je kan boekingen van locaties niet kopiëren.

Suggesties bij inwisselen van plaatshouders§

Bij het inwisselen van plaatshouders verschijnen meteen de resources die de rol van deze plaatshouder kunnen vervullen. Je kan ook nog steeds zoeken naar resources die deze rol niet hebben door in het zoekveld te typen.

Verbeteringen ticketing-integraties§

De knop om een evenement door te sturen naar de ticketingsoftware geeft nu aan of het doorsturen geslaagd of gefaald is. Na een fout bij het doorsturen kan je nog eens proberen.

Bij een groep van evenementen is het nu mogelijk om de onderliggende evenementen in één keer door te sturen.

Bij alle ticketing-integraties kan er bijkomende informatie over verkoopstanden getoond worden. Je kan deze zichtbaar maken door in het beheerscherm van de ticketing-integratie de extra velden te koppelen aan Yesplan custom data velden.