Ga naar inhoud

Gebruikersinstellingen

Je kan je persoonlijke voorkeuren instellen voor bepaalde aspecten van Yesplan. Navigeer daarvoor in het navigatiemenu naar het item met je naam en klik op “Gebruikersinstellingen”.

De gebruikersinstellingen zijn verdeeld in categorieën, die je kan bereiken via tabbladen:

  • Gebruikersprofiel: Beheer je profiel en authenticatiemethodes.
  • Gebruikersvoorkeuren: Stel voorkeuren in die enkel voor jou gelden.
  • Updates: Bepaal welke elementen in Yesplan je volgt en stel regels in om op de hoogte te blijven.
  • API-sleutels: Voeg API-sleutels toe of verwijder ze.

Hieronder geven we een overzicht van de mogelijkheden in elke categorie.

Gebruikersprofiel§

Onder dit tabblad verschijnen je naam en e-mailadres. Afhankelijk van de toegelaten authenticatiemethodes kan je in dit scherm ook je wachtwoord aanpassen of externe accounts voor single sign-on toevoegen of verwijderen.

Let op

Gebruik een geldig e-mailadres.

Yesplan zal dit e-mailadres gebruiken voor het versturen van uitnodigingen en meldingen. Je kan je aanmelden door gebruik te maken van het e-mailadres. Je zal het ook nodig hebben om een nieuw wachtwoord in te stellen als je het oude vergeten bent, of als de toegelaten authenticatiemethodes wijzigen.

Opmerking

  • In Yesplan kan je op meerdere manieren aanmelden:
    • Aanmelden door gebruik te maken van een wachtwoord in combinatie met je e-mailadres (of gebruikersnaam).
    • Gebruik maken van single sign-on door een externe account (zoals een Google of Microsoft account) te linken met je Yesplan-profiel.
  • Yesplan aanvaardt een wachtwoord enkel als het sterk genoeg is. Yesplan bepaalt de wachtwoordsterkte aan de hand van de tool zxcvbn:
  • Yesplan maakt van je e-mailadres of je gebruikersnaam automatisch de zogenaamde primaire aanmeldnaam.

Gebruikersvoorkeuren§

Onder het tabblad “Gebruikersvoorkeuren” vind je een aantal opties om het werken met Yesplan naar je persoonlijke voorkeur in te stellen.

Let op

Om deze voorkeuren door te voeren moet je onderaan op “Bewaar” klikken.

  • Standaard profiel voor evenementen: Nieuwe evenementen die je aanmaakt krijgen automatisch dit profiel. De standaardwaarde wordt bepaald door de beheerder in de systeeminstellingen voor profielen.
  • Gebruik verplaatste dagtijd in de invoervelden voor tijdschema’s: In Yesplan is het mogelijk om een dag niet om middernacht te laten starten, maar op een uur naar keuze. Met deze optie bepaal je of Yesplan rekening houdt met deze verplaatste daglijn als je tijdstippen toevoegt aan evenementen. De standaardwaarde is “Ja”.
  • Open kalender steeds op: Bepaalt op welke datum Yesplan de evenementenkalender opent: “vandaag” of “laatst gebruikte werkdatum”. Als je bijvoorbeeld het volgende seizoen aan het plannen bent, kan het handig zijn om Yesplan te openen op de laatste periode waarin je gewerkt hebt. De standaardwaarde is “vandaag”.
  • Aantal weken die getoond worden bij het openen van de kalender: Bepaalt hoeveel weken automatisch getoond worden bij het openen van de evenementenkalender. Als je een groot scherm hebt, kan het handig zijn om dit aantal te verhogen. Je moet een waarde kiezen tussen 2 en 4, en de standaardwaarde is “2”.
  • Aantal weken die getoond worden in de read-only-kalender: Bepaalt hoeveel weken weergegeven worden in de read-only kalender. De standaardwaarde is “52”.
  • Tijdstip waar de dagweergave van de Teamplanner naartoe scrolt bij het openen: Bepaalt op welk uur de dagweergave van de Teamplanner opent. Je kan dit veranderen als je bijvoorbeeld medewerkers vooral ‘s avonds moet inroosteren. Je moet een waarde kiezen tussen 0 en 22, en de standaardwaarde is “7”.
  • Ontvang meldingen over je rooster via e-mail: Vanuit de Teamplanner kunnen de roosters van medewerkers gepubliceerd worden. Met deze instelling bepaal je of je e-mails wenst te ontvangen over deze roosters of niet. Om e-mails te ontvangen, moet je vanzelfsprekend een geldig e-mailadres ingevuld hebben in je gebruikersprofiel. De standaardwaarde is “Ja”.
  • Open infovenster van het evenement steeds op tabblad: Bepaalt op welk tabblad het infovenster voor evenementen opent. Je kan enkel tabbladen selecteren die zichtbaar zijn voor jou. Heb je in het verleden een tabblad gekozen waar je nu geen toegang meer toe hebt? Dan verschijnt een verbodsteken in en naast de keuzelijst. De standaardwaarde is “Info”.

Updates§

In dit tabblad beheer je de elementen die je volgt en stel je regels in voor updates. Zie Updates voor meer informatie.

API-sleutels§

In dit tabblad beheer je de API-sleutels die gekoppeld zijn aan je gebruikersprofiel. Met deze sleutels kan je toegang verlenen tot de API van je installatie.

Opmerking

Yesplan maakt automatisch een API-sleutel aan voor de iCalender links van resources. Deze sleutel krijgt dan de client “calendarapp”.

Als je deze API-sleutel voor de iCalender links van resources verwijdert, zal Yesplan hem automatisch opnieuw aanmaken van zodra je het infovenster van een resource opent.

Je kan:

  • API-sleutels verwijderen door te klikken op “Verwijder sleutel”
  • API-sleutels toevoegen door te klikken op “Voeg toe”.

Let op

Deze API-sleutels zijn eigenlijk wachtwoorden: elke persoon met zo’n sleutel heeft toegang tot Yesplan via de API. Daarom raden we het volgende aan:

  • Behandel deze API-sleutels even omzichtig als wachtwoorden.
  • Deel ze niet met anderen.
  • Verwijder een API-sleutel als je vermoedt dat die gelekt is.
  • Denk goed na voor je een API-sleutel verwijdert: als een integratie die gebruikt, dan zal ze niet meer correct functioneren. Maak in dat geval meteen een nieuwe API-sleutel aan voor de integratie in kwestie en bezorg de nieuwe sleutel aan de beheerder van de integratie.