Inleiding§

Updates laten je toe om op de hoogte te blijven van veranderingen aan items, zoals evenementen, resources, contacten, taken en custom data. Je kan bijvoorbeeld beslissen om al de aanpassingen aan een evenement te volgen of om enkel een update te ontvangen als de status ervan verandert.

Tip

Wil je op de hoogte blijven van aanpassingen in je Teamplanner rooster? Zie dan de meldingen in de Yesplan App voor meer informatie.

Detailvenster updates§

Je bereikt de updates in Yesplan via het item “Updates” in het navigatiemenu. In het detailvenster dat dan verschijnt, bepaal je welke updates zichtbaar zijn:

Tip

De hele historiek van een item (bijvoorbeeld van een evenement) kan je raadplegen via het tabblad “Historiek” in het infovenster.

Updates instellen§

Yesplan biedt twee manieren aan om op de hoogte te blijven van veranderingen aan items. Je kan:

Items volgen§

De verschillende infovensters in Yesplan bevatten rechts bovenaan een ster-icoontje.

Onderstaande Yesplan items kunnen op deze manier gevolgd worden:

Het nadeel van deze aanpak is dat je updates ontvangt van elke wijziging, en dat kunnen er veel zijn. Daarom is het ook mogelijk om regels in te stellen voor updates.

Regels§

Via regels kan je heel precies bepalen welke wijzigingen je in de updates wilt zien verschijnen. Deze regels bereik je via “Gebruikersinstellingen” > “Updates”. Daar vind je een overzicht van de bestaande regels en voeg je nieuwe toe door te klikken op “Voeg regel toe”.

Regels instellen§

Eens je een regel toegevoegd hebt, kan je die instellen:

Door voorwaarden te combineren leg je precies vast voor welke items en welke aanpassingen je updates wenst te ontvangen, bijvoorbeeld voor:

Onderaan elke regel kan je via een checkbox bepalen of je de updates in kwestie via e-mail wilt ontvangen.

Let op

Je zal enkel een update ontvangen als je je e-mailadres ingevuld hebt in “Gebruikersinstellingen” > “Gebruikersprofiel” > “E-mail”.

Regels aanpassen of verwijderen§

Bestaande regels kunnen aangepast worden door rechts van een regel te klikken op “Wijzigen”.