Inleiding§

Deze handleiding geeft een overzicht van de stappen die uitgevoerd dienen te worden in Yesplan om de koppeling met Encima Teamplan op te zetten.

Gebruiker§

Om te beginnen dien je een Yesplan gebruiker aan te maken. De naam van deze gebruiker kan bijvoorbeeld “Crewplan” zijn.

Rechten§

Voorzie deze gebruiker van de volgende rechten:

API-sleutel§

Encima Teamplan haalt de geplande plaatshouders of services in Yesplan op via de API. Om toegang te krijgen tot de gegevens heb je een API-sleutel nodig. Deze stel je in per gebruiker. Om een nieuwe sleutel aan te maken ga je als beheerder naar de “Systeeminstellingen” en kies je het tabblad “Integraties”. Onderaan de lijst kan je een nieuwe sleutel toevoegen. Kies eerst de gebruiker (“Crewplan” bijvoorbeeld) en klik op “Voeg toe”.

De API-sleutel is nu aangemaakt; dit is de lange tekenreeks bestaande uit hoofdletters en cijfers.

Custom data§

Encima Teamplan stuurt informatie omtrent de geplande personen terug naar Yesplan in de vorm van tekst. Zo zijn deze gegevens ook zichtbaar in Yesplan en kan dit bijvoorbeeld gebruikt worden op rapporten.

Om de informatie te laten zien in Yesplan moet een customdataveld van het type ‘tekstveld’ aangemaakt worden (er meerdere personen kunnen gepland zijn op één evenement). De planning van personen is steeds per evenement.

Een voorbeeld van hoe dit er op een evenement uitziet: